Cash out immediately and still grow as an entrepreneur?

Met een pre-exit verkoopt u een deel van uw bedrijf, terwijl u toch kunt blijven ondernemen.

Als ondernemer stopt u jarenlang ziel en zaligheid in uw bedrijf. Enerzijds denkt u wel eens over verkopen, zodat uw vermogen veilig is. Tegelijk wilt u nog geen afscheid nemen van uw bedrijf en van het ondernemersleven. Het liefst wilt u verder groeien en droomt u van een internationale onderneming. Herkent u dit? Dan is een pre-exit wellicht ideaal voor u. Een pre-exit combineert de zekerheid van het cashen van uw vermogen, met de kansen om internationaal te groeien. Alles draait om het vinden van de juiste investeerder.

Risicospreiding
Het klinkt haast als een ideale wereld: cashen en toch door ondernemen. Toch zijn veel investeerders op zoek naar ambitieuze ondernemers zoals u. Ze kopen een belang in uw onderneming, waarmee u uw vermogen kunt spreiden. Daarnaast houdt u een percentage van de aandelen zelf, wat u motiveert verder te groeien. Samen met de investeerder koopt u passende bedrijven in binnen- of buitenland, die u vervolgens samenvoegt met uw eigen onderneming. Zo ontstaat langzaamaan een groep, waarmee u uw (internationale) dromen waarmaakt. Bijkomend voordeel van groeien met een investeerder, is dat u een bak aan ervaring cadeau krijgt. Investeerders hebben vaker met dit bijltje gehakt en weten aan welke touwtjes ze moeten trekken om uw onderneming succesvol uit te bouwen tot een internationale groep.

De touwtjes in handen
Hoewel u in deze situatie niet meer alle aandelen bezit, laat een investeerder veelal het ondernemerschap over aan u. Met uw kennis van de markt, bent u het best in staat uw bedrijf kwalitatief uit te bouwen. Dat gezamenlijk belang staat voorop.

Niet alleen heeft u de touwtjes in handen om door te ondernemen, met een pre-exit ontstaat ook de kans om uzelf verder te ontwikkelen als ondernemer. In plaats van bouwen aan uw bedrijf, bouwt u aan een groep. U werkt aan synergie, met volop nieuwe kansen om uw diensten of producten uit te breiden en wellicht zelfs voor het eerst op een internationale markt. Ondernemen op een nieuw niveau, terwijl u heeft verkocht. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar is een prachtige en reële mogelijkheid.

Contact

Would you like to get in touch? Make an appointment now

Are you looking for the right way to grow? Or considering to sell your company? Westeinde is happy to think along with you without any obligations.

Call Kees-Jan to discuss your goals and opportunities.