Westeinde Business Builders BV begeleidt succesvolle verkoop Buwatec BV aan Bergschenhoek Groep

Een handtekening onder een beloftevolle overname

Bij aanvang dacht ik dat we de onderhandelingen samen zouden doen, maar uiteindelijk heeft Kees-Jan ze met succes geleid, met mij op de achtergrond.

Kees Ooms

— Eigenaar Buwatec

Op 29 juni 2022 zetten Kees Ooms, eigenaar van Buwatec BV en Corine Rook van Bergschenhoek Groep de handtekening onder een beloftevolle overname. De verkoop van Buwatec werd geïnitieerd door de 63-jarige Ooms, die nog ruim voor zijn pensioen de toekomst van zijn bedrijf in wateropslagsystemen wilde veiligstellen. Voor het verkooptraject schakelde hij de professionele hulp van Westeinde Business Builders in, die hem hielp bij het opstellen van een verkoopmemorandum, het zoeken van geschikte overnamekandidaten en het sluiten van de deal.

Na meer dan vijftien jaar aan zijn bedrijf gebouwd te hebben, was het voor Kees Ooms duidelijk dat hij zich wilde voorbereiden op de volgende stap. Met zijn pensioen nog enkele jaren voor zich, wilde hij zeker zijn dat zijn bedrijf succesvol voort bestaat na zijn vertrek. Liefst wilde hij daarbij nog enkele jaren als directeur de overdracht aan een andere eigenaar begeleiden. Om die reden schakelde hij eind 2021 Westeinde Business Builders in om zijn verkoop te begeleiden.

Voor Ooms was het belangrijk om professionele hulp bij zijn verkoop te vragen. Door de verkoop serieus aan te pakken, inclusief een reële waardebepaling en het in kaart brengen van meerdere potentiële kopers, kon uiteindelijk een goed resultaat voor de oud-eigenaar worden behaald.

De synergie werd uiteindelijk gevonden bij Bergschenhoek Groep, het moederbedrijf van Bergschenhoek Water Technology, waarmee Buwatec al jarenlang samenwerkt. De koper bevindt zich in dezelfde markt als Buwatec, waarbij zij elkaar aanvullen in type dienstverlening. Dit biedt de kans voor Bergschenhoek Groep om gezamenlijk verder te groeien. Deze overeenkomsten en bijbehorende groeipotentie was voor beide partijen uiteindelijk doorslaggevend om met elkaar in zee te gaan.

Kees Ooms blijft voorlopig aan als directeur van Buwatec. Hij ondersteunt daarbij de integratie van beide bedrijven en richt zich op het verdere uitbouwen van de marktpositie van Buwatec met steun van de Bergschenhoek Groep. Een nieuwe persoonlijke uitdaging aan het einde van zijn loopbaan, die hij met plezier aangaat. Westeinde Business Builders is trots op deze succesvolle overeenkomst en de pragmatische manier waarop deze tot stand is gekomen. Wij zien de verdere groei van Buwatec binnen Bergschenhoek Groep met vertrouwen tegemoet.

Bekijk hier de volledige documentaire ‘Tijd om los te laten’, waarin Kees Ooms zijn persoonlijke verhaal vertelt over de verkoop van zijn bedrijf.

Pro-actief overnamekansen creëren.

Contact

Kennismaken? Maak direct een afspraak.

Zoekt u naar de juiste manier om te groeien? Of denkt u juist na over verkoop? Westeinde denkt graag vrijblijvend met u mee.

Bel Kees-Jan om uw doelen en kansen te bespreken