Wij schieten niet met hagel, maar vinden gericht kansen

Of het nu om verkoop of aankoop gaat, onze inhoudelijke aanpak maakt het verschil.

We bespreken uw doelen om te vinden wat u zoekt

Proactive deal creation
Er zijn altijd kansen op de markt. Of deze bedrijven een goede match zijn met uw onderneming, is de vraag. Westeinde pakt het daarom anders aan en kijkt niet alleen naar de kansen die u aangeboden worden, maar ook naar de kansen die u zelf kunt creëren.

Internation M&A
Groeien in Nederland of internationaal is een wereld van verschil. Andere regels, culturen, gewoonten en omgangsvormen maken internationale groei risicovoller dan overnames in eigen land. Het team van Westeinde heeft ruime ervaring met overnames op de Europese markt en weet waar de valkuilen én kansen liggen.

Proactive deal creation volgens Westeinde
De kern van onze werkwijze is een open en inhoudelijke manier van benadering. We spreken met overnamekandidaten over business development, in plaats van direct over overnames te praten. Vanuit de gezamenlijke match, zien we potentie om elkaars business te versterken. Hierdoor komen we vaker aan tafel om verder te praten over groeikansen. Download ons e-book

Een groot netwerk van specialisten
Ieder land kent zijn gewoontes, regels en benaderingen. Daarom heeft Westeinde een breed netwerk van juristen en M&A partners door heel Europa. Met hun lokale kennis van de markt en wetgeving, creëren wij een goed beeld van de groeikansen die er voor uw onderneming zijn.

Wij bereiden u voor op (toekomstige) verkoop

Internationale verkoop
Door ons grote netwerk in binnen- en buitenland en onze grondige inhoudelijke aanpak, kunnen we uw onderneming niet alleen vermarkten in Nederland, maar ook daarbuiten. Samen met u kijken we naar de juiste aanpak en zoeken we naar geïnteresseerden, die uw onderneming kunnen voortzetten zoals u dat in gedachten heeft. Het creëren van interesse vanuit het buitenland komt de opbrengst van uw bedrijf vaak ten goede.

De juiste koper vinden vergroot uw succeskans
Verkoop gaat niet alleen over geld. Jarenlang stak u ziel en zaligheid in uw bedrijf. Dat wilt u niet koste wat kost verkopen. Daarom zoeken we naar de perfecte fit. Is de kracht van uw bedrijf duidelijk voor de toekomstige koper? Samen kijken we wat u heeft opgebouwd en hoe u wilt dat de koper het voortzet.

Kennis van de markt is kennis van kopers
Onze focus op tastbare markten, maakt dat wij onze weg binnen deze sectoren als geen ander kennen. Zowel in Nederland als daarbuiten. Die marktkennis helpt ons bij de verkoop van uw onderneming. Na een grondige marktverkenning weten we juiste partijen te identificeren, die uw onderneming perfect aanvullen.

Wij denken met u mee over vraagstukken rondom groei

Vinden van kansen
U wilt groeien, maar weet nog niet hoe? Westeinde helpt u verder. We nemen uw onderneming, de markt en uw ambities onder de loep en inventariseren uw kansen. Samen bepalen we een goed onderbouwde groeistrategie en selecteren we passende ondernemingen voor uw business development.

Uw toekomst bepalen
Waar staat u over vijf jaar? Wellicht wilt u dan met pensioen of heeft u andere plannen. Westeinde helpt u met het uitstippelen van de route, nog voor u wilt verkopen. Dat klinkt voorbarig, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Door bijtijds na te denken over de toekomst van uw bedrijf, grijpt u de juiste kansen op het optimale moment

Vinden van kansen

Onze market mapping brengt het gehele spectrum in kaart

Groeien kan op verschillende manieren. U kunt uw diensten of productportfolio uitbreiden, geografisch of in marktaandeel groeien, nieuwe klantgroepen aanboren, óf ‘verticaal’ groeien binnen de keten. Wat uw strategie ook wordt: groeien gaat het best met een goed beeld van de markt. Wij brengen deze zorgvuldig in kaart, zodat we kandidaten vinden die uw onderneming perfect aanvullen.

Uw toekomst bepalen

Het is nooit te vroeg om na te denken over verkoop.

Wanneer u volop in de dagelijkse flow van het werk zit, is verkoop niet het eerste waar u aan denkt. Toch is het belangrijk om af en toe eens stil te staan bij de potentiële verkoop van uw onderneming. Want als u nu alvast voorbereidt, heeft u later een sterkere positie wanneer het erop aan komt. Wij denken met u mee en zorgen dat u geen kansen misloopt.

Bekijk hier de documentaire ‘Tijd om los te laten’, waarin een ondernemer zijn persoonlijke verhaal verteld over de verkoop van zijn bedrijf.

Contact

Kennismaken? Maak direct een afspraak.

Zoekt u naar de juiste manier om te groeien? Of denkt u juist na over verkoop? Westeinde denkt graag vrijblijvend met u mee.

Bel Kees-Jan om uw doelen en kansen te bespreken