Bedrijf verkopen? Ik heb toch een goede accountant!

Voor een succesvolle voortzetting van uw bedrijf kijkt u liever verder dan alleen de cijfers. U wilt uw onderneming toch in goede handen achterlaten?
 
 
Natuurlijk, een accountant kan veel betekenen bij het boekenonderzoek dat hoort bij de verkoop. Een verkoopproces draait echter om meer dan alleen cijfers. U wilt uw bedrijf namelijk niet alleen verkopen, maar zoekt ook naar een nieuwe eigenaar die uw onderneming op een goede manier voortzet. Cijfers zijn daarom één ding, maar synergie is van een heel andere orde. De juiste match tussen koper en verkoper bepaalt uiteindelijk het succes van de overname. Daarom kijkt u beter verder dan enkel de cijfers.

Meerwaarde
Uw bedrijf, dat uw in de afgelopen tijd vol inzet heeft opgebouwd, wilt u ook na uw verkoop het liefst zien doorgroeien. Uw ziel en zaligheid, maar ook uw mensen moeten niet verloren gaan. Door de juiste overnamepartner te vinden, die overeenkomsten heeft met uw manier van werken, zorgt u voor een solide voortzetting. Waar een accountant zich vooral zal richten op de feiten en cijfers, gaan wij een stap verder, door te kijken hoe bedrijven elkaar versterken.

Kennis van de markt
U kent uw markt en zoekt vooral ondersteuning in het verkoopproces. Zoek daarbij echter ook naar iemand die niet alleen met u mee denkt over de juiste economische waarde voor uw onderneming, maar iemand die ook kan meedenken voor wie u de meeste toegevoegde waarde heeft. Passende kopers, die meer toegevoegde waarde zien in uw bedrijf, zullen namelijk meer over hebben voor uw zaak. Zo creëert u niet alleen waarde, maar ook meerwaarde.

Contact

Kennismaken? Maak direct een afspraak.

Zoekt u naar de juiste manier om te groeien? Of denkt u juist na over verkoop? Westeinde denkt graag vrijblijvend met u mee.

Bel Kees-Jan om uw doelen en kansen te bespreken